A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Нетішинська гімназія "Енергія" Нетішинської міської ради Шепетівського району Хмельницької області
Нетішинська гімназія "Енергія"

До Дня пам’яті жертв Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років

Дата: 27.11.2021 10:22
Кількість переглядів: 195

Пам'ять – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Багато сторінок там вписано криваво-чорним кольором. 

          З метою вшанування пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років та виховання в учнів ціннісного ставлення до держави, поваги до її історичного минулого у школі 25-26 листопада було проведено інформаційно-просвітницькі заходи. У шкільній бібліотеці організована виставка фотоматеріалів та публіцистичної літератури «Жахлива правда про голодомор». У класах пройшли інформаційні хвилини пам’яті і скорботи «Голодомор – біль душі і пам’ять серця», проведені виховні години «З присвятою замордованим голодом…». Із учнями початкової школи проведені ранкові  зустрічі «Ціна хліба», інтегровані уроки образотворчого мистецтва та трудового навчання, де учні прослухавши історії очевидців тієї страшної трагедії виконали роботи, із яких створено виставку «Ціна хліба. Ми будемо пам'ятати».   Учні переглянули відеоролики Українського інституту національної пам’яті «Історія гідності. Голодомори», «Голодомор 1932-1933. Геноцид українського народу», «Питання життя і смерті – зібрати хліб з України» та «Голод після Перемоги». Розмовляли з сучасними дітьми та підлітками про Голодомор, щоб не травмувати їх, але водночас щоб передати пам’ять про трагедію наступним поколінням. Усі заходи запам’яталася емоціям суму, жалю і співпереживання, які відчувалися у кожному слові.

         Учасники освітнього процесу долучитися до акції  «Запали Свічку пам'яті». 27 листопада о 16:00 засвітили свічку і залишили її на підвіконні, взяли участь у міському меморіальному заході із покладанням квітів та запалюванням свічок біля пам’ятника жертвам Голодомору, що на проспекті Незалежності, з дотриманням карантинних заходів. Вогник свічки –  пам'ять про мільйони замучених голодом українців,  вияв скорботи за жертвами і віри у те, що в майбутньому подібні трагедії не повторяться. 

         Нашим спільним обов'язком є гідно вшанувати вбитих голодом жертв комуністичного режиму і передати пам’ять про трагедію наступним поколінням.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень